Zupa Eli z ciemnej fasoli

Zupa Eli z ciemnej fasoli

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    40 dkg
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler średni

    1/4 sztuki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • margaryna

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • fasola czerwona

    1/2 kg
  • ziele angielskie całe

    4 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć na noc.Odcedzić,przepłukać wodą.Do garnka z zimną wodą włożyć boczek,fasolę,ziele angielskie,liście laurowe,dodać kucharka i gotować.Miękki boczek wyjąć,przestudzić i pokroić w kostkę.Obrane ziemniaki pokroić w kostkę.Jarzynki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do prawie miękkiej fasoli dodać jarzynki,ziemniaki i gotować do miękkości.Z margaryny i mąki zrobić białą zasmażkę,dodać do zupy i pogotować.Dodać pokrojony boczek.Doprawić solą,maggi i majerankiem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat