Przepis i sposób przygotowania na: Kruche pierożki z jabłkiem i cynamonem
Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w mleku na małym ogniu, mieszamy i polewamy nią gotowe ciasteczka.
Orzechy włoskie siekamy, podprażamy na suchej patelni i posypujemy ciastka.
mąka pszenna |
2 szklanki
|
masło |
150 dag
|
smietana 18% |
1. lyzka
|
jajko |
1 szt
|
cukier drobny |
pol szklanki
|
cukier waniliowy |
1 lyzeczka
|
skórka z cytryny |
1 lyzka
|
proszek do pieczenia |
pol lyzeczki
|
czekolada mleczna |
pol tabliczki
|
mleko 2% |
3 lyzki
|
orzechy włoskie |
pol szklanki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: