Przepis i sposób przygotowania na: Pizza Eli
Obłożenie I:
keczup(do posmarowania ciasta)
30 dkg szynki (pokroić w kostkę)
1 puszka ananasa(pokroić w kostkę)
1/2 kg cebuli(pokroić w pół krążki i przesmażyć na odrobinie oleju)
ser żółty,potarty(do posypania)
Na posmarowane keczupem ciasto wyłożyć cebulę,na nią szynkę i ananasa,posypać serem.
Obłożenie II:
Majonez z czosnkiem granulowanym(do posmarowania ciasta)
3 puszki tunczyka w oleju(kawałki)
1 puszka kukurydzy
czarne oliwki(bez pestek,pokroić w plasterki lub ćwiartki)
1/2 kg cebuli(pokroić w pół plasterki i przesmażyć na odrobinie oleju)
ser żółty potarty(do posypania)
Ciasto posmarować majonezem z czosnkiem.Wyłożyć cebulę,na nią odsączonego tuńczyka,odsączoną kukurydzę,oliwki i posypać utartym serem.
Pizze piec około 50-60 minut(zależy od piekarnika)w temperaturze 180 stopni.Z termoobiegiem można piec 2 blachy na raz.Smacznego!