Kluski Śląskie

Kluski Śląskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg ziemniaków

  • 1 łyżka maki ziemniaczanej oraz przennej

  • żółtka

    2 szt.
  • sól peklowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy,gdy wystygną mielimy dodajemy 2 żółtka obie mąki sól i mieszamy.Gdy juz mamy mase robimy male kuleczki i w srodek wkladamy palca zeby byl doleczek .Gotujemy w wodzie osolonej ok 3 - 4 minut. Podajemy polane cebulką i boczkiem;)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat