Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W blasku tęczy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1
galaretka cytrynowa 1
galaretka agrestowa 1
galaretka brzoskwiniowa 1
jogurt naturalny 450 g
nektarynka 1-2

Przepis i sposób przygotowania na: W blasku tęczy

Kroki postępowania

1
Galaretkę cytrynową, agrestową i truskawkową rozpuszczamy - każdą galaretkę w osobnej misce zalewamy szklaną gorącej wody. Galaretkę brzoskwiniową zalewamy 1,5 szklanki wrzącej wody. Galaretki odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - W blasku tęczy foto
2
Do galaretki cytrynowej, agrestowej i truskawkowej dodajemy po 150g jogurtu naturalnego.
Krok 2 - W blasku tęczy foto
3
Galaretki łączymy z jogurtem do uzyskania jednolitej masy.
Krok 3 - W blasku tęczy foto
4
Do salaterek warstwami nakładamy poszczególne galaretki wymieszane z jogurtem.Po wyłożeniu każdej warstwy najlepiej na chwilę wstawić salaterki do lodówki, by warstwa stężała i można było nałożyć kolejną warstwę.
Krok 4 - W blasku tęczy foto
5
Na wierzch układamy wzorki z pokrojonej nektarynki.
Krok 5 - W blasku tęczy foto
6
Zalewamy galaretką brzoskwiniową i odstawiamy do lodówki do stężenia.
Krok 6 - W blasku tęczy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.09.2016 20:09
śliczny deser
agnieszka214 02.09.2016 18:46
bardzo pysznie i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak