placek z rabarbarem

placek z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 25 dag margaryny

  • cukru pudru

    45 dag
  • mąki

    40 dag
  • proszek do pieczenia łyżka

  • rabarbar

  • cynamon mielony

  • jajka

    7
  • budynie śmietankowe ( duży i mały)

    2
  • łyżek cukru

    5
  • litr mleka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

margarynę , cukier i jajka ucierać razem dodając po łyżce mąki na koniec dodać proszek i wymieszać . wlać połowę ciasta na dużą formę wysmarowaną i wyłożoną papirem ciasto delikatnie posypać cynamonem i pokroić na to obrany rabarbar ( ilość wg uznania), ugotować budyń , gorącym zalać rabarbar poczekać chwilę niech ostygnie wyłożyć na budyń resztę ciasta , rozsmarować i piec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

17.03.2013 00:11
bardzo lubię :-)

kupiska

29.07.2012 19:34
smaczne wychodza ciasta z rabarbarem

miki47

11.03.2011 08:58
pyszne i śliczne

gusia1000

15.01.2011 00:10
Fajne, letnie ciasto.

Mysiunia

04.12.2010 08:50
takie ciasto z budyniem robie z jabłkami i jest pyszne, a z rabarbarem pewnie jeszcze lepsze, trzeba bedzie spróbowac:)

Koper

04.11.2010 07:40
Wygląda zachęcająco, nigdy nie jadłam rabarbaru, może się skuszę w końcu :)

christopher1

27.08.2010 22:21
Uwielbiam rabarbar musi być super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat