Pasta łososiowa

Pasta łososiowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    50 gram
  • łosoś wędzony

    100 gram
  • cebula

    1 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    2-3 łyżki
  • szczypior

    4-5 gałązek
  • sól

    do smaku
  • twaróg

    125 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni roztopiamy masło i na bardzo małym ogniu dusimy w nim posiekaną cebulkę, kiedy się zeszkli dolewamy ok. 2-3 łyżek śmietany kremówki. Nadal na bardzo małym ogniu gotujemy mieszając co jakiś czas aż całość mocno zgęstnieje i konsystencją przypominać będzie odrobinę roztopiony, bulgoczący ser.
W miseczce mieszamy dokładnie pokruszony twaróg i posiekaną fetę. Następnie wlewamy do tego sos cebulowo-śmietanowego. Szczypiorek siekamy drobniutko i dodajemy do twarogu.

Siekamy wędzonego łososia [można też użyć po prostu sałatkowego] dorzucamy do reszty, mieszamy – jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mysiunia

19.01.2011 15:46
fajne:)

mico

23.09.2010 11:03
no tak, troszkę jest kalorii, ale na prawdę warto :)

Sarenka

06.09.2010 15:36
Uh, kaloryczne, ale pyszzzne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat