pieczeń cygańska z nadzieniem

pieczeń cygańska z nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 800 g wieprzowiny na roladę

  • sól, pieprz

  • 2 cebule

  • 50 g słoniny

  • 2 łyżki przecieru pomidorowego

  • ketchup

    2 łyżki
  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płat mięsa przeznaczony na roladę posypać solą i pieprzem (1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu).

Paprykę umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć nasiona i pokroić. Obraną cebulę i słoninę pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać z przecierem pomidorowym, posolić i posypać pieprzem.

Mięso wypełnić nadzieniem i zrolować. Silnie obwinąć nicią i zawiązać.

Mięso włożyć do brytfanny, posmarować olejem i umieścić w gorącym piekarniku. Często obracać, by upiekło się równomiernie i polewać sosem w trakcie pieczenia. Dziesięć minut przed zakończeniem pieczenia posmarować pieczeń ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

07.08.2011 12:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat