Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 gram
cebula 2 szt
ocet balsamiczny 1-2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego

Kroki postępowania

1
Z wątróbki usunąć wszystkie błonki, umyć są i osuszyć, a następnie przełożyć do miski.
Krok 1 - Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego foto
2
Wsypać przyprawy (oprócz soli), dodać oliwę z oliwek oraz ocet balsamiczny.
Krok 2 - Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego foto
3
Wymieszać wątróbkę rękami, aby była równomiernie pokryta marynatą. Wstawić na noc do lodówki.
Krok 3 - Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego foto
4
Wrzucić na rozgrzaną oliwę pokrojoną w piórka cebulę i smażyć, aż się zeszkli.
Krok 4 - Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego foto
5
Dodać wątróbkę i smażyć przez chwilę na dużym ogniu.
Krok 5 - Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego foto
6
Następnie wlać resztę marynaty i dusić do miękkości. Na koniec przyprawić do smaku solą.
Smacznego :)
Krok 6 - Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak