Jedwabny kurczak pod chrzanową pierzynką

Jedwabny kurczak pod chrzanową pierzynką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z krrczaka

    600 g
  • mleko

    1 l
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • śmietana 18-procentowa

    3 łyżki
  • marynowane grzybki

    3 łyżki
  • masło do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kawałki kurczaka wkładamy do głębokiego naczynia i zalewamy litrem mleka, dodajemy łyżkę soli, i zostawiamy na noc w lodówce.
2. Na drugi dzień przekładamy mięso razem z mlekiem do garnka z grubym dnem. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Następnie odlewamy mleko
3. , a kawałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą.
4. Podsmażamy na patelni z przyprawami i chrzanem.
5. Pod koniec smażenia dorzucamy marynowane grzybki i śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

06.12.2010 14:57
Bardzo ciekawy przepis. Do księgi :).

Zofia12

26.08.2010 07:46
mistrzostwo świata!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat