Polędwica duszona ze śliwkami

Polędwica duszona ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 kg
  • śliwki

    10 sztuk
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • białe wino

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę opłukać, osuszyć, następnie oprószyć solą i pieprzem. W garnku rozpuścić masło, dodać do niego polędwicę, po 3-4 minutach dodać wino i dusić do momentu, gdy polędwica będzie miękka. Pod koniec duszenia dodać pokrojone( wcześniej wymoczone) śliwki. Podawać na gorąco.
Jeśli ilość wina ulegnie znacznej redukcji można je uzupełnić podczas podduszania polędwicy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

07.02.2014 21:26
pyszne mięsko

IKrakowianka

08.09.2013 17:59
świetne danie

Ewa109

03.10.2010 19:15
zapowiada się ciekawie:)

Margo1

25.08.2010 08:47
smaczniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat