Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT JAGODOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szk
mąka ziemniaczana 0,5 kg
jajko 6
cukier 1 szk
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej 3 łyżki
śmietana kremówka 400 ml
cukier puder 1 łyżka
jagody 1 litr
mięta świerze listki

Przepis i sposób przygotowania na: TORT JAGODOWY

Białka ubijamy na pianę można dodać szczyptę soli. Do ubitej na sztywno piany dodać cukier dalej miksowac. Dodać żółtka i olej. Chwilę mieszamy mikserem. Mąke oraz proszek do pieczenia dodawać małymi porcjami i mieszamy ręcznie. Blaszke wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec ok 30 minut w temperaturze 220 stopni. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru, jagody ugniesc z cukrem. Gdy biszkopt ostygnie przekroić na 3 części. Na jednej ułożyć jagody następnie bitą śmietanę u na wierzch również bitą śmietanę. Ozdobić jagodami oraz listkami świeżej mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.09.2016 15:41
fajny tort
Motorek 03.08.2016 15:42
piękny torcik
jagoda5913 03.08.2016 10:27
fajny tort

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak