Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z białą fasolką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 średniej główki
sól do smaku
jabłko 1/2 sztuki
fasola biała 1/2 puszki
kukurydza 1/2 puszki
cebula 1/2 sztuki
pieprz do smaku
sos tzatziki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z białą fasolką

Kapustę pekińską poszatkować, oprószyć solą i lekko ugnieść. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę. Fasolkę i kukurydzę odsączyć. Do kapusty dodać jabłko, cebulę, fasolkę i kukurydzę. Do sałatki dodać trochę pieprzu i sos tzatziki. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Sałatkę podałam do frytek ze smażoną piersią z kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 04.08.2016 12:42
Smaczna sałatka:)
Łukasz15 01.08.2016 23:01
Bardzo ciekawa
gosia1988 01.08.2016 21:55
Fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak