Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z czerwonych porzeczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 kg
cukier trzcinowy 60 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z czerwonych porzeczek


Porzeczki umyć , obrać z szypułek.
Wrzucić do garnka, dodać 2 łyżki wody, gotować aż owoce się rozgotują.
Przestudzone owoce przetrzeć przez sito, do garnka w którym będziemy gotować galaretkę.
Dodać cukier, cukier waniliowy, gotować na małym płomieniu około 15 minut, aż zacznie gęstnieć. Przełożyć galaretkę do wyparzonych słoiczków, zakręcić . Pasteryzować 10 minut. SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.09.2016 11:39
na pewno pyszna
Klausia 05.08.2016 07:12
Ciekawa galaretka.
Bernadeta1 02.08.2016 17:43
smaczne słodkości
Renata9 01.08.2016 21:52
Smaczna galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak