Czerwona Szakszuka

Czerwona Szakszuka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa chorizo

    4 szt
  • pomidory

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • słodka papryka Prymat

    do smaku
  • kminek Prymat

    do smaku
  • sól morska Prymat

    do smaku
  • jajka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Umytą paprykę bez nasion pokroić w kostkę. Chorizo obrać z błony, pokroić na plasterki i podsmażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Następnie dodać pomidory, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wymieszać i dusić na wolnym ogniu ok. 15 minut (w razie potrzeby podlać ¼ szklanki wody). Pod koniec duszenia wbić na patelnię jajka i czekać, aż się zetną. Danie podawać ciepłe z bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

13.03.2018 16:45
Rewelacyjne śniadanie!

Bożena Matuszczyk

17.10.2017 10:37
Pyszna ,kusząca zupka;)

KORAL

12.02.2017 17:28
świetne :)

IZABELA29

10.08.2016 11:38
pyszne danie

Wiktoria29

22.07.2016 21:05
świetna propozycja

Agnieszka-87-25

22.07.2016 19:56
same dobroci

cukiereczek

22.07.2016 18:52
bardzo apetyczne

Justi2401

22.07.2016 14:27
Wspaniałe danie, na sycące i pożywne śniadanie :)

Mniam

22.07.2016 11:15
Takie dania to ja lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat