Pattison z masłem

Pattison z masłem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • tarta bułka

    2 łyżki
  • cukier

  • sól

  • patison

    700 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone połówki pattisona obrać cienko ze skórki, pokrajać promieniście w kawałki. Włożyć do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, gotować 10 minut. Tartą bułkę zrumienić na suchej patelni. Masło stopić, nie rumieniąc. Ugotowany pattison, odcedzić, wyłożyć na salaterkę, posypać bułeczką, polać masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krzyniu1984

25.08.2010 10:47
taki prosty a taki smaczny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat