Jarmuż z pomidorami

Jarmuż z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    50 g
  • pieprz

  • sól

  • cukier

  • kminek

  • mąka

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    1 mała puszka
  • jarmuż

    3/4 ugotowany
  • cebula

    1 szt
  • kiełbasa zwyczajna

    300 pokrojona w plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę dodać do jarmużu. Słoninę pokroić w drobną kostkę, smażyć na jasnozłoty kolor. Zasmażkę połączyć z jarmużem, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem, cukrem, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat