Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Orzechowy zawijaniec

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krupczatka
30 dag
proszek do pieczenia
2 łyzeczki
cukier puder
10 dag
cukier wanilinowy
2 łyzeczki
margaryna
12,5 dag
jajko
mleko
aromat migdałowy
3 krople
cukier
15 dag
woda
8 łyzek
białko
2 sztuki
kwaśna śmietana
1 łyzka
orzechy mielone
40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowy zawijaniec

Zagniatamy kruche ciasto, rozwałkowujemy na pergaminie 35x45 cm
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, miexszamy z pozostałymi składnikami nadzienia. Wykładamy na ciasto zwijamy w roladę. Smarujemy śmietaną. Pieczemy 45 min w temp 180-200 stopni.
Przechowujemy w zamknietym pojemniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 28.08.2010 11:41
Mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak