Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop miętowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 kg
woda 2 szklanki
mięta 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop miętowy

Wykonanie:
Wodę zagotować z cukrem i do gęstego syropu dodać posiekaną miętę. Zagotować, przykryć, odstawić na godzinę, po czym zlać do butelek bez mięty. Syrop można podawać przy przeziębieniach, zaburzeniach trawiennych lub do słodzenia herbatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 29.06.2016 20:11
super przepis
mirosława4 29.06.2016 12:48
fajny przepis , nawet można pić w upalne dni tylko trzeba zrobić mniej słodki
smerfetka79 28.06.2016 23:51
fajny pomysł. A nie wystarczyłoby tylko zalanie gorącym syropem?
Renata9 28.06.2016 23:49
Bardzo dobry napój
KORAL 28.06.2016 23:06
Smaczny syrop. Myślałam że to moja buteleczka.:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak