Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

TORTELLINI:

Przesianą mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy sól, jajko, łyżeczkę miękkiego masła i wyrabiamy ciasto dolewając powoli ciepłą wodę.

Jeśli ciasto jest zbyt suche – zwiększamy ilość wody, jeśli zbyt kleiste – dodajemy mąki.

Gładkie, elastyczne ciasto zawijamy w folię spożywcza i odstawiamy na ok. 20 minut, by odpoczęło.

Po tym czasie rozwałkowujemy na cieniutki placek, wycinamy okręgi i nadziewamy zwijając malutkie pierożki.

Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 minuty od momentu wypłynięcia.

FARSZ:

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek, przesmażamy, a następnie wrzucamy posiekany i oczyszczony i sparzony wcześniej kilka minut we wrzątku jarmuż – smażymy kilka minut do miękkości uważając , by nie przypalić czosnku.

Dodajemy ricottę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

CAŁOŚĆ:

Pierożki podajemy polane roztopionym masełkiem z odrobiną soli i pieprzu.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jagoda5913

    wygląda super :)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smakowite
  • 0
    img_2528
    Opublikowano

    kd045

    super połączenie ;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale muszą smakować ...
  • 0
    zd
    Opublikowano

    Madzai

    Moje smaki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo apetyczne
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !