Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z cukinią i boczkiem

5.0
(67)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 g
boczek wędzony 150 g
ząbki czosnku 2-3 szt
cukinia 1 szt
masło 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
parmezan starty 2 łyżki
ziarna sezamu 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z cukinią i boczkiem

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente, ok. 2 minut krócej niż na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy. Na patelni wytapiamy/podsmażamy boczek pokrojony w kostkę, gdy jest już ładnie zarumieniony przekładamy go do miseczki.

Cukinię kroimy w cienkie plasterki np. przy użyciu mandoliny.

Do tłuszczu wytopionego z boczku dodajemy masło i podsmażamy cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek ok. 3-4 minut. Do cukinii dodajemy podsmażony boczek i ugotowany makaron. Dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Przed podaniem Tagliatelle z cukinią i boczkiem posypujemy tartym parmezanem i ziarnami sezamu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.06.2016 21:37
kusząca propozycja
Wiktoria29 25.06.2016 20:46
bardzo lubię makaron w takim połączeniu
marzut 25.06.2016 15:39
Super przepis
Krystyna32 25.06.2016 10:36
bardzo smaczne danie
Katarzyna59 24.06.2016 21:37
super, extra
benka 24.06.2016 20:16
Smaczny obiadek.
jagoda5913 24.06.2016 18:35
moje smaki :)
Wafelek2601 24.06.2016 18:27
Dla mnie super
halina17 24.06.2016 16:17
Smaczne danie
ania2610 24.06.2016 14:40
pyszne, szybkie danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak