Sposób przygotowania
Mąkę przesiać, wymieszać z solą i posiekać z masłem. Wbić jajka dodać cukier puder, zagnieść szybko ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąc w folię spożywczą, włozyć na godzinę do lodówki.. Gruszki obrać, zostawiając ogonki, usunąc gniazda nasienne posmarować masłem i wstawić na 10 minut do piekarnika o temp 200 stopni. Ciasto cieńko rozwałkować podzielić na 4 częsci. Na środku każdej postawić przestudzoną gruszkę dokładnie oblepić ją ciastem, Górną czesc ciasta delikatnie naciąć, posmarować żóltkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec 25 mion w temp 200 stopni.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Konto zablokowane