Ciastka z nugatem

Ciastka z nugatem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonych orzechów laskowych

    50dag
  • białka

    2
  • cukru

    100g
  • Rdzeń z 1 laski wanilii

  • łyżka mąki

    1
  • Łyżki miel.cynamonu

    1\\4
  • Masy nugatowej

    110g
  • łyzka kakao

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy uprażyć.Piekarnik rozgrzać do 120 stopni.Białko ubić na bardzo sztywną pianę,stopniowo wsypując do niej cukier i dodając wanilię.Do piany dodać orzechy,mąkę i cynamon,wymieszać.Masę włożyć do rękawa cukierniczego z końcówką z okrągłym otworem i na blachę wyłożoną pergaminem wycisnąć okrągłe ciasteczka wielkości wiśni.Piec ok.20minut.Masę nugatową rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.Odstawić,by lekko zastygła posmarować nią spody połowy ciasteczek,każde z nich skleić z drugim ciastkiem,lekko docisnąć.Ciastka ozdobić,posypując kakao.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

christopher1

28.08.2010 11:45
Drugi przepis się już powtarza

christopher1

28.08.2010 11:44
Bajeranckie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat