Przepis i sposób przygotowania na: Sernik idealny z truskawkami
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni.
Do miski włożyć ser, cukier (200 g) oraz budyń i zmiksować na wolnych obrotach a jednolitą masę.
Następnie dodawać po jednym jajku, miksując po każdym dodanym jajku.
Dodać ziarenka z wanilii, kremówkę i zmiksować do połączenia składników.
Masę wylać do tortownicy. Wstawić do piekarnika i piec 15 min, po czym zmniejszyć temp. do 120 stopni i piec przez 1,5 godziny.
Śmietanę 18% wymieszać z cukrem, rozprowadzić na serniku i piec jeszcze 15 min.
Sernik wyjąć z piekarnika, wystudzić. Gdy będzie całkiem zimny, zdjąć obręcz i wstawić do lodówki a całą noc.
Przyozdobić pokrojonymi truskawkami.
Smacznego!