Morele w syropie

Morele w syropie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    1,5
  • cukier

    2 szklanki
  • woda

    2 szklanki
  • cytryna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele umyć, osuszyć, pozbawić pestek.
Połówki moreli, ciasno ułożyć w słoikach.
Zagotować wodę z cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać. Gotować 2 - 3 minuty.
Gorącym syropem zalać owoce, dokładnie zakręcić. Zostawić na 2-3 godziny. Duży garnek wyłożyć, ściereczką, wstawić słoiki, zalać wodą do 3/4 wysokości słoika.
Pasteryzować 15 minut. SMACZNEGO!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

09.06.2016 20:19
Na zimę jak znalazł:)

ben-ka

09.06.2016 09:50
Mnie by smakowały.....

Iwusia

08.06.2016 23:51
lubię takie morele

Justyna Jussstiii

08.06.2016 23:01
uwielbiam morele

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat