Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus rabarbarowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus rabarbarowy

Rabarbar opłukać, osuszyć i pokroić na 1-2 centymetrowe kawałki. Zasypać cukrem i pozostawić na 2-3 godziny aż puści sok. Przełożyć do garnka i dusić na małym ogniu aż rabarbar będzie miękki. Całość zmiksować na mus. Gorący mus włożyć do słoiczków i pozostawić do góry dnem pod kocem do zawekowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 05.06.2016 22:03
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak