Przepis i sposób przygotowania na: Crumble ze śliwkami i orzechami
Kroki postępowania
Na wierzch wyłożyć grubą warstwę kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez około 30 min, do zrumienienia.
Smacznego :)
Szybki i pyszny deser z owocami w roli głównej. Tym razem polecam przepis na crumble ze śliwkami i orzechami. Smacznego!
śliwki | 500 gramów |
orzechy włoskie | 50 gramów |
Cynamon mielony Prymat | 0,5 łyżeczki |
mąka pszenna | 1 szklanka |
płatki orkiszowe | 2 łyżki |
płatki owsiane | 2 łyżki |
otręby pszenne | 2 łyżki |
cukier brązowy | 0,5 szklanki |
masło | 100 gramów |
Na wierzch wyłożyć grubą warstwę kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez około 30 min, do zrumienienia.
Smacznego :)
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: