Dewolaje z brzoskwiniami

Dewolaje z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 kg
  • kucharek

  • olej do smażenia

  • papryka słodka mielona

    2-4 g
  • zioła prowansalskie

    2 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy je na płaty. Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawami według uznania. Brzoskwinie z puszki kroimy w drobne kawałki. Na każdym płacie mięsa kładziemy kawałek brzoskwini i zwijamy oraz spinamy każdy dewolaj wykałaczką. Smażymy dewolaje na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa95

16.09.2011 10:39
jeszcze takich nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat