Jajka z niespodzianką

Jajka z niespodzianką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka czerstwa

    1
  • mleko

    250 ml
  • natka pietruszki

    10-15 g
  • szczypiorek posiekany

    5-10 g
  • kucharek

    5 g
  • masło

    5-7 g
  • olej do smażenia

  • pieprz czarny mielony

    1-2 g
  • jaja na twardo

    7
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowanych jajek nie obieramy. Razem ze skorupkami przekrawamy je wzdłuż (na pół). Wyjmujemy łyżeczką żółtko i białko, a skorupki odkładamy do miski. Wyjęte żółtka i białka kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do dużej miski. Czerstwą bułkę moczymy w mleku a następnie wyciskamy i dodajemy do pokrojonych w kostkę jajek. Do miski z jajkami i bułką dodajemy: surowe jajko, posiekaną drobno pietruszkę, posiekany szczypior i masło. Doprawiamy do smaku przyprawą \"kucharek\" oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie bierzemy pozostawione skorupki jajek i napychamy je farszem. Dość dużą ilość oleju wlewamy na patelnię . Gdy się rozgrzeje kładziemy jajka i je smażymy (z jednej strony). Po usmażeniu trzeba je wystudzić i jeść. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat