zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą z beczki

zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą z beczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki surowe

    1 kg
  • kiełbasa chuda

    o,5 kg
  • oliwa z oliwek

    5/6 łyżek stołowych
  • pieprz biały Prymat

  • przyprawa do ziemniaków

    0,5 opakowania
  • ser gouda

    200 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki pokroić w talarki i ułożyć na płaskiej patelni warstwowo, posypując każdą warstwę przyprawą do ziemniaków i pieprzem,około czterech warstw,polać ziemniaki oliwą z oliwek oraz dodać 50 do 100 gram wody,wszysztko to dusić na dużym ogniu pod przykryciem przez około 7 minut potem zmniejszyć płomień do minimum,mieszac drewnianą łopatką co 5/6 minut kiedy ziemniaki zmiękną wrzucić pokrojoną wczećniej w talarki kiełbasę, gdy ziemniaki upieką się na złoty kolor,zdjąć pokrywkę,dodać wcześniej ztarty ser żółty i zwiększyż płomień na około 4/5 minut i gotowe przepis na około 3 porcje czas przygotowania 45minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat