kapuśniak

kapuśniak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4-5
  • boczek wędzony

    5 dag
  • sól i pieprz do smaku

  • kapusta kiszona

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć go na patelni następnie dodać kwaszoną kapustę i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. W tym czasie rozpuścić bulionetkę w wodzie i dodać zawartość patelni. Gotować do miękkości. Na końcu doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena80

21.08.2011 12:39
uwielbiam kapuśniaczek :)

Margo1

24.08.2010 14:56
lubię różne kapusniaczki, ale najbardziej z kapusty kiszonej

aginaa

24.08.2010 11:47
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat