Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Stokrotka
Kroki postępowania
Zimne ciasto kroję na dwie części.
Wykładam na spód ciasta, nakrywam drugim blatem i wstawiam do lodówki , aż masa całkowicie stężeje
białko |
6 sztuk
|
cukier |
3/4 szklanki
|
mąka pszenna |
2 łyżki
|
mąka ziemniaczana |
4 łyżki
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
ocet |
1 łyżka
|
wiórki kokosowe |
1 szklanka
|
żółtko jajek |
6 sztuk
|
mąka pszenna |
2 łyżki
|
mąka ziemniaczana |
4 łyżki
|
cukier |
3/4 szklanki
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
ocet |
1 łyżka
|
masło |
200 g
|
cukier |
1/2 szklanki
|
śmietana 18 proc |
1 szklanka
|
galaretka cytrynowa |
1 opakowanie
|
woda gorąca |
1 szklanka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: