Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp faszerowany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ryba 1 szt

Nadzienie

filet z karpia 35 dkg
jajko 1 szt
cebula 1 szt
kasza manna 1 łyżka
koperek 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawy
sól do smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp faszerowany

Karpia sprawić, usunąć oczy . Rybę opłukać , natrzeć ziołami i solą. Pozostawić na około 1 godz. Kawałki karpia sparzyć goracą wodą, wyjąć ości. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu. Następnie mięso zmielić w maszynce do mięsa razem z zeszkloną cebulką. Do masy dodać, żółtko, kaszę bułkę tartą, przyprawy, koper i pianę z białka , wymieszać. Gotowym farszem napełnić jamę brzuszną karpia, spiąć wykałaczkami najlepiej metalowymi do szaszłyków i między wykałaczkami zasznurować grubą nitką. Przygotować brytwankę , wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym , ułożyć na nim rybę, posmarować tłuszczem. Piekarnik nagrzać , wstawić rybę, piec około 40 min w 180 stopniach. W czasie pieczenia podlewać utworzonym sosem. Upieczonego karpia ułożyć na półmisku i udekorować wg . uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 29.04.2016 11:20
Bardzo smacznie przygotowany karp. Ten farsz też pyszny.
luna76 29.04.2016 10:48
mniam, pyszności! :)
RenataZ-et 29.04.2016 08:42
świetny pomysł na rybkę
Franciszek 29.04.2016 00:23
dobra rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak