Omlet z grzybami

Omlet z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • mąka

    4 łyżki
  • jaja

    2 szt
  • sól morska

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    2 łyżki posiekanej

farsz

  • pieczarki

    300 g
  • masło lub margaryna

    50 g
  • cebula

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • woda

    30 ml
  • Bulion grzybowy

    500 ml
  • ser żółty

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować wszystkie składniki. Jajka wymieszać z mąką ,solą i pieprzem ,dodać natkę pietruszki . Grzyby usmażyć z cebulką na maśle, dolewając bulionu i dusić do miękkości . Przyprawić do smaku pieprzem i solą .Mąkę i odrobinę wody rozmieszać i zagęścić farsz grzybowy.
Usmażyć omlety na maśle z obu stron i nałożyć farszu grzybowego .Po wierzchu posypać startym serem i zapiec pod przykryciem na patelni aż się stopi ser.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Franciszek

02.04.2017 00:03
pyszny omlet

Wacław

28.04.2016 14:50
pyszne jedzonko :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat