Przepis i sposób przygotowania na: rolada drożdżowa z marmoladą wieloowocową i kruszonką
Drożdże rozpuścić w odrobinie ciepłego mleka z dodatkiem cukru i odrobiny maki odstawić do wyrośnięcia. Mleko podgrzać a tłuszcz stopić. W misie miksera ubić jajko z cukrem. Dodać sól, mąkę, wyrośnięty rozczyn, przestudzone mleko i wyrobić ciasto, na koniec wlać przestudzony tłuszcz i wyrabiać tak długo aż zacznie się odklejać od misy miksera. Przykryć ciasto lniana ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, jak podwoi swą objętość to rozwałkować je w prostokąt i posmarować po całości marmoladą zostawiając nieposmarowany brzeg ok. 2-3 cm. Zwinąć ciasto w roladę i włożyć do wysmarowanej foremki keksowej po wierzchu posmarować białkiem i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika na 180 st. i piec 25-30 min.