Drobiowa galaretka

Drobiowa galaretka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • groszek zielony

    1/2 puszka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz cytrynowy

  • czosnek

    2 ząbki
  • żelatyna

  • jaja na twardo

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z udek i warzyw ugotować rosół. Gotować aż mięso zacznie odpadać od kości. Solimy. Mięso obrać z kości, pokroić, warzywa przyprawić do smaku.Dodajemy żelatynę, drobno pokrojony czosnek . Wlewamy do formy na babkę, dodajemy warzywa, groszek zielony, kawałki jajka. Przekładamy do lodówki aż zastygnie. Wierzch posypujemy ziołami, natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Żaneta1

19.11.2011 18:14
ehh pyszne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat