Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa rybna z camembert

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda
1 litr
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cebula biała
2 szt
masło
2 łyżki
ziemniaki
10 szt
kwaśna śmietana
2 szklanki
ryba morska
25 dag
jajko
2 szt
ser camembert
30 dag
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z camembert

Wykonanie:
Masło rozpuścić w rondelku razem z papryką, dodać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Wlać wodę i wrzucić obrane pokrojone ziemniaki. Gotować do miękkości, następnie włożyć rybę, wlać śmietanę i gotować aż ziemniaki zaczną się rozpadać. Jajka rozbełtać, dodać trochę zupy, starannie wymieszać i wlać do zupy i odstawić z ognia. Dodać ser i mieszać do jego rozpuszczenia, w razie potrzeby doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak