Przepis i sposób przygotowania na: Semla z kremem
Szykujemy nadzienie:
Śmietanę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i wiórki kokosowe.
Każdą bułeczkę smarujemy kremem i zakrywamy góry bułki.
mąka pszenna | 450 g |
drożdże | 30 g |
orzechy włoskie | 25 g |
wiórki kokosowe | 25 g |
cukier puder | 1 szklanka |
jajko | 1 sztuka |
mleko 3,2% | 200 ml |
masło | 70 g |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
śmietanka 36% | 200 ml |
wiórki kokosowe | 1/2 szklanki |
cukier puder | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: