Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięsno-warzywne placuszki

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
0,5 kg
kapusta
1/2 główki
jajko
2 sztuki
mąka
4 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia
włoszczyzna
1 (krojona w paski)
natka pietruszki
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsno-warzywne placuszki

Mięso mielone podsmażamy na oleju, dodajemy kapustę, włoszczyznę, dusimy kilka minut. Kiedy będzie na wpół miękkie studzimy i dodajemy jajka, mąkę, doprawimy do smaku. Formujemy niewielkie placuszki, panierujemy w bułce tartej z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podajemy z dowolnym sosem - najlepszy pieczarkowy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cichor 26.08.2010 08:16
takich kotlecików jeszcze nie jadłam :)
Agnieszka_B 22.08.2010 22:43
Pysznie wyglądają. Muszę spróbować takie przyrządzić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak