Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z jabłkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 sztuki
jabłko 1-2 sztuki
masło klarowane 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z jabłkiem

Buraki umyć i osuszyć. Owinąć folią aluminiową i upiec w piekarniku ok. 1 godzinę w 180stopniach.
Upieczone i przestygnięte buraki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Jabłka obrać i również zetrzeć. W rondelku rozpuścić masło klarowane i podsmażyć buraczki z jabłkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 05.04.2016 00:11
pyszne lubię takie buraczki.
KORAL 04.04.2016 23:05
Pycha buraczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak