sakiewki makowe

sakiewki makowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op.
  • mak

    2 łyżki
  • jabłka

    2 szt.
  • cynamon mielony

    1 łyżka
  • cukier

    4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posłodzić i dodać cynamon. Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na kwadraty, i posypać makiem. Na środku każdego dać jabłka i. rogi ścisnąć mocno i zapiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

22.07.2013 07:59
dobry deser

mamusia1

31.03.2013 13:58
szybkie i efektowne

Grażyna13

27.10.2010 08:33
Ciekawy pomysł :)

eli_555

21.10.2010 13:42
fajne ciasteczka

Dorota76

10.09.2010 10:55
nie przepadam za makiem w makowcu, lecz to może być miłe doświadczenie

Beata73

22.08.2010 21:47
szybkie i smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat