Sposób przygotowania
Karkówkę pokroić w plastry ok. 1cm. Wymieszać musztardę rosyjską z ketchupem w ilości zależnej od upodobań. Sosem wysmarować mięso ze wszystkich stron i tak zamarynowane wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień wysmarować naczynie żaroodporne ketchupem z niewielką ilością musztardy. Na spodzie ułożyć 1 cebulę pokrojoną w plastry i posiekany 1 ząbek czosnku. Na tym ułożyć plastry mięsa zamarynowane i lekko posypane przyprawą do grilla. Na wierzch położyć jeszcze jedną warstwę sosu ketchupowego. Posypać plastrami drugiej cebuli z posiekanym 2 ząbkiem czosnku. Całość pokropić delikatnie olejem, przykryć i zapiekać ok 1 godz w 180 st. Smacznego:)
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
mamusia1
Kate131
Konto zablokowane
jerry1
adam1f
IrenaM