matjasy w sosie jogurtowym

matjasy w sosie jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    8 po 8dag
  • jogurt naturalny

    40 ml
  • koper świeży

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 mały pęczek
  • cebula dymka

    2 sztuki
  • rzodkiewki

    6 sztuk
  • musztarda

    2 łyżka
  • sok z cytryny

  • sól, pieprz

  • Do dekoracji:

  • cytryna

    cząstki
  • sałata

    liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oczyścić dymkę oraz rzodkiewkę pokroić w krążki rzodkiewkę w słupki opłukać i osuszyć zieleninę część odłożyć do dekoracji a resztę posiekać dodać składniki do jogurtu wymieszać doprawić solą pieprzem musztardą oraz sokiem z cytryny ułożyć matiasy polać sosem przybrać sałatą zieleniną cząstkami cytryny podawać z ziemniakami z wody

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

22.11.2010 11:04
Smaczne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat