Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami i pulpecikami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ugotowany 25 dag
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
brokuł 1/2 szt
seler 1/2 szt
groszek zielony 1 szklanka
śmietana 30% 1 szklanki
masło 1 łyżka
szpinak mrożony 1/2 szklanki
łopatka bez kości 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami i pulpecikami

Seler obieramy , kroimy w małą kosteczkę. Brokuła kroimy w małe kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło . Podsmażamy warzywa. Dodajemy szpinak i groszek zielony . Chwilę smażymy -podlewamy odrobiną wody . Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Dodajemy ryż do warzyw. Mieszamy. Doprawiamy solą i odrobiną curry. Dolewamy śmietanę. Chwilę dusimy. Mięso mielone mieszamy z wyciśniętym czosnkiem. Solimy do smaku. Formujemy małe kulki. Gotujemy je na parze i dodajemy do ryżu z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.03.2016 18:48
smaczne danie
KORAL 15.03.2016 18:41
Wyglądają bardzo apetycznie :)
agaK. 15.03.2016 17:17
To by było na pewno dobre:)
Kuchenka 15.03.2016 15:40
jak dla mnie ryż wygląda idealnie
Grazyna0211 15.03.2016 15:23
smaczne danie
Konczi 15.03.2016 14:51
Pyszna kompozycja - lubię to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak