krem szparagowy

krem szparagowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    60 dag
  • włoszczyzna

    25 dag
  • śmietana 18 proc

    0,5 szklanki
  • mąka

    3 dag
  • sólo cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szparagi opłukać oczyścić z włókien odciąć główki i ugotować je w małej ilości osolonej wody umytą włoszczyznę zalać wrzącą wodą i ugotować ją ze szparagami włoszczyznę odcedzamy zostawiamy wywar do którego dokładamy szparagi razem miksujemy wszystkie składniki wolno gotujemy zaciągamy zawiesiną z mąki na samym końcu do zupy wlewamy śmietanę utartą z żółtkami i mieszamy aby krem się nie przypalił do ugotowanego kremu wkładamy przed podaniem główki szparagów

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat