Zawijańce drobiowe

Zawijańce drobiowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 szt
  • żółty ser

    20 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • jajo

    1 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • bułka tarta

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w kosteczkę i dusimy na małym ogniu, aż płyn odparuje. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Filety rozbijamy i solimy i pieprzymy do smaku. Nakładamy na nie starty ser i pieczarki, następnie składamy je na pół. Kotlety zanurzamy w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

20.02.2012 16:01
ekstra

ankaryba

28.09.2011 23:52
pycha

pigila

20.08.2011 10:36
super

ajres

13.05.2011 23:21
dobre

pigila

16.04.2011 09:37
super

KasiaK90

13.04.2011 17:25
super

malaczarna23

12.04.2011 08:40
świetne

malaczarna23

12.04.2011 08:40
świetne

Juleczka20

12.04.2011 06:54
super

kanu83

11.03.2011 12:54
Pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat