Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z budyniem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
budyń 1 sztuka
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z budyniem

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać do miski wymieszać z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i cukrem w drugim naczyniu wymieszać olej, mleko i jajka, następnie wlać do suchych składników i wymieszać.
Krok 1 - Babka z budyniem foto
2
Ciasto wystarczy wymieszać łyżką i dopiero dodać proszek budyniowy i ponownie wymieszać.
Krok 2 - Babka z budyniem foto
3
Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać np. bułką tartą, następnie napełnić ją ciastem.
Piec w temp. 175 st około 60 minut po upieczeniu i wystudzeniu ostrożnie wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Babka z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 13.03.2016 11:53
Ale o co chodzi w kroku pierwszym? Chyba nastąpiła tutaj jakaś pomyłka w przepisie? "i piec przez 10 minut po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 210 st i piec kolejne 30 minut. Upieczony chleb ma mieć po postukaniu w spód głuchy odgłos."
ice cubes 13.03.2016 11:51
Z chęci zjadłoby się taką na deser :)
Wacław 13.03.2016 10:43
śliczna i smaczna :-)
Ela427 12.03.2016 20:18
śliczna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak