Cebulowo-czosnkowe mięso wieprzowe

Cebulowo-czosnkowe mięso wieprzowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • olej

    do smażenia
  • czosnek

    4 ząbki
  • cebula

    2 sztuki
  • kminek

  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso porcjujemy. Cebulę siekamy, czosnek miażdżymy. Nacieramy nimi i olejem osuszone mięso. Smażymy na rozgrzanym oleju. Posypujemy kminkiem, solą, pod koniec dodajemy natkę pietruszki, podlewamy bulionem i zaprawiamy mąką i śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kanu83

07.05.2011 13:43
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat