Przepis i sposób przygotowania na: Tort serduszko
Białka ubijamy na sztywno, dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier a następnie po jednym żółtku na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie łyżką .Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w 180C przez 30 min.
Ostudzony biszkopt wyjmujemy z formy i wycinamy z ciasta kształt serca .Serduszko kroimy na trzy placki.
Masa:
Na mleku gotujemy budynie ,studzimy. Masło ubijamy na puch ,dalej ubijając dodajemy stopniowo po łyżce wystudzonego budyniu, miksujemy aż składanki się połączą .
Mus Jabłkowy:
Mus jabłkowy przekładamy do garnuszka i podgrzewamy , dodajemy galaretkę i mieszamy żeby się rozpuściła, studzimy.
Na pierwszy placek wykładamy mus jabłkowy ,przykrywamy drugim plackiem na którym rozsmarowujemy połowę kremu, przykrywamy ostatnim plackiem.
Cały tort pokrywamy resztą masy (można ją po prostu rozsmarować po całości lub wycisnąć szprycką – tak jak ja to zrobiłam) .posypujemy złotymi perełkami.