ogniste szaszłyki z kurczaka

ogniste szaszłyki z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    40 dag
  • ananas

    3 plastry
  • dymka

    4 szt
  • pomarańczowa papryka

    1 szt
  • olej

    1 łyzka
  • sól, pieprz

  • czosnek

    2-3 zabki
  • słoik gotowanego sosu słodko-kwasnego jako dodatek do szaszłyków

  • żółty ser starty

    15 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety nacieramy posiekanym czosnkiem i z serem pokrój w kostke.Dymke papryke i ananasy kroimy na kawałki.Przygotowane składniki oprusz sola pieprzem i chilii.Nastepnie na przemian ponabijaj na patyczki do szaszłyków,skrop olejem.Smazymy na patelni około 10 minut ew.opiekamy na ruszcie czesto obracajac.Podajemy z sosem słodko kawsnym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat